2019 avslutas, ett nytt decennium tar vid

Så är 2019 avslutat, vi äntrar 2020 och ett nytt decennium. 2019 har som så de flesta år varit händelserikt, i världen och Sverige i allmänhet, i Halmstads BK i synnerhet, i HBK kanske än mer än vanligt. Året inleddes med cupframgångar och ett genrep som lovade gott, fortsatte med en meriterande premiärvinst innan kraschlandningen kom och säsongen inte kunde räddas trots ett par perioder när man kanske trodde att den konstgjorda andningen skulle hjälpa. 2019 var även året då jag och mina kollegor i Bollklubben Supports styrelse likt HBK tog på oss en mantel vi tyvärr inte kunnat axla i den mån vi velat och utefter de krav vi haft på oss själva. När vi tillträdde i februari gjorde vi det med en stor tro på att vi skulle kunna vända en trend i supporterklubben med vikande medlemsantal och ett minskande intresse. Inledningsvis satte vi ett ambitiöst mål på att BKS skulle nå 200 medlemmar vilket man inte varit i närheten av på många år. 200 medlemmar lyckades vi tyvärr aldrig nå men medlemsantalet ökade kraftigt under säsongen vilket vi är glada för och vi hoppas att den utvecklingen lägga en grund för ett högre medlemsantal även i framtiden. Vi hade även som mål att färga Örjans Vall blåsvart med visuella arrangemang något vi, av olika anledningar, kan konstatera inte fallit ut så väl som vi önskat, vi har varit på plats i varje match men tyvärr har de tifon varit alldeles för sällsynta under säsongen för att vi ska kunna ge oss själva godkänt. Vår tredje uttalade ambition, att sälja souvenirer för supporterklubbens räkning, föll relativt väl ut. Det var stort intresse för halsdukarna vi sålde i början av säsongen vilket naturligtvis är glädjande och försäljningen har bidragit till att stabilisera föreningens ekonomi.

Jag vill sätta p för 2019 med att ta tillfället i akt och rikta lite självkritik till oss själva och samtidigt tacka de som engagerat sig kring HBK på alla sätt och vis under 2019. Under säsongen 2019 har stora förändringar skett för flera av oss i styrelsen. Det har bytts jobb och studier har avslutats vilket inneburit att det ideella arbetet med supporterklubben tyvärr tvingats komma i andra hand. Jag vill därför å styrelsens vägnar tacka Thomas Persson som tagit på sig ett stort ansvar och styrt upp resor till varenda bortamatch men även alla ni andra som sett till att HBK har haft stöd på plats i betydelselösa matcher en söndag i Södertälje och en fredag i Täby, tack!

2019 avslutas, 2020 tar vid. Vi hoppas att 2020 blir ett HBK-år och att vi äntligen kan ta klivet tillbaka till Allsvenskan. Vad gäller Bollklubben Support så kommer nuvarande styrelse att ställa sina platser till förfogande. Även om jag varit negativ och självkritisk i denna text så har arbetet under året också varit väldigt kul, vi har fått träffa och interagera många engagerade HBK:are genom styrelsearbetet vilket varit något av en höjdpunkt under en annars grå och dyster säsong. Vi hoppas innerligt att det finns folk som är intresserade av att ta vid där vi ämnar avsluta. Årsmötet går av stapeln den 8 mars klockan 14 och hålls på Örjans Vall. Har ni frågor om styrelsearbetet eller andra frågor som rör BKS, tveka inte att slänga iväg ett meddelande till mig, Fredrik Johansson på Facebook, eller till BKS konto på Twitter, Facebook eller Instagram.
 
På återseende, stay tuned!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter